<span class="multilang" lang="el">Πρακτική Άσκηση - Πτυχιακή Εργασία</span><span class="multilang" lang="en">Internship Project - Thesis</span>
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣΑΔΑΜ ΒΡΕΧΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΚΙΔΗΣΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΤΟΣ

Πρακτική Άσκηση - Πτυχιακή Εργασία

Η Πρακτική Άσκηση (ΠΑ) αποτελεί υποχρέωση των φοιτητών, στο πλαίσιο της οποίας απασχολούνται σε πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον αξιοποιώντας και ολοκληρώνοντας τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει. Θεμελιώδης στόχος της ΠΑ είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ούτως ώστε οι φοιτητές να έχουν ένα σημαντικό εφόδιο για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Η εξοικείωση τους με πραγματικές παραμέτρους λειτουργίας μιας σύγχρονης επιχείρησης, το «πέρασμα» από την θεωρία στην πράξη, καθώς και η διαμόρφωση σχέσης με την εταιρεία και τους εργαζόμενους τους, αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία του μαθήματος.

Οι φοιτητές απασχολούνται σε Τμήματα/ Λειτουργίες (πχ. Μάρκετινγκ, Χρηματοοικονομικά, Παραγωγή, Πληροφορικής, Logistics, Ανθρώπινοι Πόροι) της επιχείρησης που προσφέρεται να τους φιλοξενήσει. Κατά το διάστημα της ΠΑ εξοικειώνονται με τις λειτουργίες, πρακτικές και διοικητικά συστήματα που εφαρμόζει η επιχείρηση και συμμετέχουν σε αυτές, υπό την καθοδήγηση εντεταλμένου για το σκοπό αυτό διοικητικού στελέχους της. Ταυτόχρονα, η απασχόληση τους εποπτεύεται επιστημονικά από Καθηγητή του Τμήματος. Εναλλακτικά οι φοιτητές απασχολούνται σε συγκεκριμένο και προδιαγεγραμμένο από την επιχείρηση έργο (project) το οποίο έχει συμφωνηθεί με τους συντονιστές της ΠΑ και εμπίπτει στα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των φοιτητών στην προσπάθεια ανάπτυξης μια νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας που ενδιαφέρει μια επιχείρηση.