<span class="multilang" lang="el">Αγγλικά VI</span><span class="multilang" lang="en">English VI</span>

Αγγλικά VI

Το μάθημα αυτό προσφέρει στους φοιτητές / φοιτήτριες τη δυνατότητα να συνεχίσουν την επαφή τους με την Αγγλική γλώσσα και να αποκτήσουν ικανότητες σε προχωρημένο επίπεδο οι οποίες θα τους είναι χρήσιμες τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό περιβάλλον. Επικεντρώνεται σε ικανότητες απαραίτητες για τη παρακολούθηση μεταπτυχιακών σπουδών σε αγγλόφωνα προγράμματα. Πιο συγκεκριμένα το μάθημα στοχεύει:

  • Στον εμπλουτισμό των γνώσεων της Αγγλικής γλώσσας μέσω της ανάλυσης ακαδημαϊκών κειμένων σε επιλεγμένα θέματα της πληροφορικής και της διοικητικής επιστήμης, με έμφαση σε ορολογία και προχωρημένο λεξιλόγιο.
  • Στη βελτίωση των ικανοτήτων σχετικά με τη μετάφραση ακαδημαϊκών κειμένων ή άρθρων σχετικών με πρόσφατες εξελίξεις στο επιστημονικό τους αντικείμενο, από Αγγλικά σε Ελληνικά και αντίστροφα, μέσω ασκήσεων μετάφρασης κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
  • Στην εξοικείωση με τη δομή επιστημονικών άρθρων (scientific writing) και με επιλεγμένα στοιχεία επιστημονικής συγγραφής όπως abstracts, με τη χρήση ασκήσεων και παραδειγμάτων από επιστημονικά περιοδικά.